Passiespel Mariekerke nieuw leven in geblazen

20-04-2024

Mariekerke maakt zich op voor een onvergetelijk jaar in 2025! Na meer dan 50 jaar traditie komt eindelijk het volledig vernieuwde passiespel op het toneel. Het oude 'Kristus aan de Schelde' behoort tot het verleden, want in de schijnwerpers staat nu 'De Zoon van een Timmerman'.

Schrijver Frank Van Mossevelde ging aan de slag met het tijdloze verhaal van Jezus over liefde en vergeving, maar ook over haat, bedrog en misleiding. Een actueel verhaal in een menselijk jasje. Onder leiding van regisseur Marc Boon wordt het verhaal tot leven gebracht met flashbacks, een openlucht decor, een live harmonieorkest en een cast van meer dan 100 getalenteerde uitvoerders. En dat allemaal terwijl de machtige Schelde het publiek aankijkt. Passie 2.0 2.5 zal doorgaan op 17, 18, 19, 20, 25, 26 en 27 april 2025.

Met dit project hopen we het gemeenschapsgevoel te stimuleren over de dorpen heen. Met Passie 2.0 2.5 trachten we terug verbinding te leggen tussen heden en verleden, tussen bestaande en nieuwe bewoners, tussen Mariekerke en zijn omgeving. De belangstelling en waardering uit het verleden is de motivatie om de traditie verder te zetten, de vernieuwing is de waarborg voor deze traditie. De bekendheid van het passiespel, en de brede groep van betrokken vrijwilligers moet er toe bijdragen dat naast de traditie ook de reguliere werking van onze vereniging zinvol blijft.

Ter promotie hebben we ook ons rondreizend Passiekruis. Een ontwerp van kunstenaar Jeff Moons uit Kalfort op het oude kruis wat dienst deed in het passiespel tot 2015. Met een symbolische betekenis, het blauw dat voor de Schelde staat, en de zon die voor de verlichting en het hoopvolle aspect in het verhaal staat. Dit Passiekruis gaat rondreizen in Klein-Brabant en zal op diverse dorpsplaatsen te zien zijn de komende weken om een oproep te doen aan al die wil meewerken aan ons initiatief of wil komen kijken.

 

Zin om deel te nemen aan dit project? Schrijf je hier in als acteur/actrice, figurant of muzikant en hier als medewerker.

Meer nieuws

Terug naar overzicht
Passiespel Mariekerke nieuw leven in geblazen

Passiespel Mariekerke nieuw leven in geblazen

Mariekerke maakt zich op voor een onvergetelijk jaar in 2025! Na meer dan 50 jaar traditie komt eindelijk het volledig vernieuwde passiespel op het toneel.

Lees meer
Startschot Passie 2.0 2.5

Startschot Passie 2.0 2.5

Wil je je dorp beter leren kennen? En samen aan iets bouwen wat echt van hier is? Sluit je aan bij Passie 2.0 2.5!

Lees meer

Om u zo een best mogelijke ervaring te geven maakt deze website gebruik van cookies, meer info kan je vinden in onzeprivacy policy