Geschiedenis

Beginjaren van het Passiespel

Het Passiespel is een begrip in Mariekerke. Een traditie die niet meer weg te denken is in ons pitoresk dorpje aan de Schelde. Het Passiespel “Kristus Aan De Schelde” van Bert Peleman werd in Mariekerke voor de eerste keer opgevoerd op 28 maart 1971. Het toenmalige gemeentebestuur had aan de kerkberm vlakbij de Schelde een uitzonderlijk decor gecreëerd.
Of er belangstelling voor zou zijn bleef een vraag. De overtuiging van de auteur, samen met het enthousiasme van deze nieuwe groep, deden elke twijfel verdwijnen. Bij het succes van de eerste opvoeringen werd er besloten om van het Passiespel een traditie te maken.

 

 

 

Passiespel 2015

In 2015 treden nieuwe mensen in de voetsporen van de pioniers die in 1970 de basis legden voor dit evenement, dat een eerbetoon is geworden aan de hele streek.

Deze voorstelling is bijzonder omdat ze gemaakt en gespeeld wordt door tientallen dorpsbewoners en inwoners van dorpen uit de buurt . Zowel jong en oud zijn maanden in de weer met de voorbereidingen. 

Passie 2.0 2.0

Na zoveel jaren, werd het tijd voor vernieuwing. Een jaar geleden gingen we van start met Passie 2.0 2.0. Met een nieuwe regisseur, vernieuwde teksten en eigen gecomponeerde muziek brengen we in september 2020 "De zoon van een timmerman". Het belooft een spektakel te worden dat jong en oud samenbrengt.

Om u zo een best mogelijke ervaring te geven maakt deze website gebruik van cookies, meer info kan je vinden in onzeprivacy policy