Passiebier: Bier geïnspireerd door PASSIE 2.0 2.0

Tastingclub - Jef Vyncke: België noem je vaak in één adem met bier. Ons land kent dan ook een rijke geschiedenis van bierbrouwen en een divers aanbod aan verschillende bieren. En in dit aanbod is er een nieuw bier bijgekomen: het Passiebier, gewijd aan het passiespel.

Volgend jaar met Pasen vindt er in Mariekerke, een deelgemeente van Bornem in de provincie Antwerpen, de toneelopvoering plaats van PASSIE 2.0 2.0. Het bekende passiespel, dat het verhaal vertelt van de lijdensweg van Jezus, is voor de editie van 2020 in een nieuw jasje gestoken. Beeld je een heus klank- en lichtspektakel in onder begeleiding van een live-orkest. Dit alles speelt zich af aan de oevers van de Schelde met een adembenemend zicht op onze geliefde rivier. Ter promotie van dit totaalspektakel werd dus het Passiebier in het leven geroepen.

Bier voor iedereen
Zowel mannen als vrouwen moesten het bier lekker vinden, zodat het zeker het grote publiek aansprak. En in deze opdracht zijn ze met glans geslaagd, want het bier smaakt zeker niet te zwaar met 6% alcohol. Zo werd het Passiebier een blond bier met citrustoetsen en een licht bittere afdronk. Als je dit bier drinkt, steun je bovendien de oeroude culturele traditie van Mariekerke: het Passiespel.

Ook al zin gekregen om van het Passiebier te proeven? Bestel het hier of proef het Passiebier bij verschillende horeca- en speciaalzaken in het Scheldeland. Het artikel kan je hier terugvinden. 

Meer nieuws

Terug naar overzicht
PASSIE 2.0 2.0 Teaser

PASSIE 2.0 2.0 Teaser

In April 2020 is Mariekerke aan de Schelde opnieuw het decor van het vijfjaarlijkse Passiespel. Een eigentijds openlucht klank- en lichtspel met live muziek. 100 acteurs en een 50-koppige harmonie omarmen een nieuwe tekst en compositie.

Lees meer
Passiespel krijgt radicale make-over

Passiespel krijgt radicale make-over

Het Laatste Nieuws - Els Dalemans Passiespel krijgt radicale make-over, nieuw verhaal én nieuwe ploeg moderniseren klassiek stuk.

Lees meer
PASSIE 2.0 2.0 zoekt meer dan 80 spelers

PASSIE 2.0 2.0 zoekt meer dan 80 spelers

Gazet Van Antwerpen - Guy Delforge: Het Passiespel dat in Mariekerke (Bornem) wordt opgevoerd in 2020 wordt een heel nieuw spel. Gisteren werd de basistekst van De zoon van een Timmerman voorgesteld en werden de eerste lijnen uitgezet om de opvoering

Lees meer

Om u zo een best mogelijke ervaring te geven maakt deze website gebruik van cookies, meer info kan je vinden in onzeprivacy policy